„NEMOJTE U GRADSKI PREVOZ IZMEĐU 6 I 8“ Evo zašto su penzioneri dobili ovu preporuku i da li su se uvredili

Zašto banjalučki penzioneri ne bi trebalo da se autobusom voze između šest i osam časova.

Sa svim prevoznicima, ali i penzionerima koji su dobili doživotne besplatne kartice za javni prevoz u Banjaluci, dogovoreno je da izbegavaju jutarnje gužve, a sve kako bi učenici na vreme stizali u školu, građani na poslove, kako se dodatno ne bi stvarala gužva.

-To je period od šest do osam časova, to je svakako naš apel prema našim penzionerima, ukoliko nemaju neke obaveze, poput odlaska doktoru – rekla je koordinator za sprovođenje mere besplatnog javnog prevoza Tanja Palačković.

Više od 13 hiljada penzionera i lica starijih od 65 godina predalo je zahtev za izdavanje kartice za besplatan javni prevoz.

-Moram da kažem da sve teče predviđenom dinamikom, koja je čak prevazišla i naša očekivanja. Penzioneri su najodgovorniji u našem gradu, to znamo svi, te oni svoje zahteve predaju unazad 15 radnih dana, koliko predaja zahteva i traje. Raduje nas činjenica da je već oko tri hiljade naših najstarijih sugrađana dobilo svoje karte za besplatan javni prevoz, koje mogu da koriste već od 1. maja – kazala je Palačković.

Palačković je i podsetila na to šta je potrebno od dokumentacije penzionerima i licima koja su starija od 65 godina, kao bi ostvarili ovo pravo, piše Glas Srpske.

-Oni koji imaju preko 65 godina, a nemaju status penzionera, potrebno je da dostave overenu izjavu iz Gradske uprave da nisu korisnici niti jedne penzije, kopiju lične karte i fotografiju. Sa druge strane, penzioneri koji primaju penziju takođe treba da predaju popunjen zahtev, te takođe kopiju lične karte, fotografiju i ček od poslednje penzije. Mi smo omogućili da bude što jednostavnija procedura, kada je reč o samom prikupljanju dokumentacije, ali i da sama predaja bude što jednostavnija. Naši penzioneri mogu da predaju zahteve u svih 57 mesnih zajednica, dok je interesovanje za predaju najveće u zgradi bivšeg Vojnog odseka i u prostorijama Udruženja penzionera grada Banjaluka u Grčkoj ulici. Prijave nemaju rok trajanja, možete predati zahtev bilo kada – kazala je ona.

Napominje da karta važi za sve linije gradskog i prigradskog prevoza na teritoriji Banjaluke.

 

Ostavite komentar