PENZIONERI, SAMO MALO STRPLJENJA Povećanje penzija biće osetno, kao što je bilo i januarsko

To je najavio direktor Fonda PIO Relja Ogjenović.

On je to kazao pri susretu sa rakovičkim penzionerima, kojima je podelio pakete solidarnosti.

Ognjenović je tom prilikom kazao da paketi nisu jedini vid pomoći države penzionerima, podsetio na 14,8 odsto povećanja penzija u januaru, nakon čega je čak milijardu dinara za ovu godinu Fond izdvojio za besplatan oporavak penzionera u banjama, gde je poslato čak 22.000 njih. Ukazao je i na projekat Penzionerska kartica koji korisnicima može doneti značajne uštede u svim segmentima.

Ono što je najvažnije, Ognjenović je do kraja godine najavio novo osetno povećanje penzija koje će, kako je kazao, biti vidljivo u penzionerskom džepu kao i januarsko.

Država je pokazala odgovornost, stabilnost i želju da brine o našim najstarijim sugrađanima, kazao je direktor Fonda PIO i ujedno zahvalio najstarijim sugrađanima jer su imali razumevanja za teške ali neophodne reforme kroz koje se moralo proći kako bi penzije danas bile povećavane.

On je izrazio uverenje da će, zahvaljujući boljoj naplati doprinosa, sledeće godine biti mnogo više paketa i sadržajnijih, da će Fond PIO mnogo više ljudi poslati u banje  i da če država ići sa mnogo večim povećanjem penzija.

Naveo je važan podatak – da je naplata doprinosa u prvom kvartalu ove godine veća za 16,4 odsto, odnosno za 43,4 milijarde dinara u odnosu na isti period prethodne godine.

Ako se ovaj trend nastavi, kako je naveo, očekuje se ozbiljno povećanje penzija za naše penzionere.

U ponedeljak, 20. maja, u udruženjima penzionera u Srbiji počela je podela paketa solidarne pomoći za penzionere sa visinom penzije do 24.987 dinara a planirano je da u roku od desetak dana pakete dobije svih 55.000 penzionera koji imaju pravo na ovaj vid pomoći.

Kako su podsetili iz Fonda PIO, povodom sportske manifestacije najstarijih u Hali sportova na Novom Beogradu, za te kao i kulturne manifestacije penzionera, izdvojeno je 22,3 miliona dinara.

Direktor Ognjenović na otvaranju Treće sportsko-rekreativne manifestacije penzionera Beograda “Memorijal Vasilija Belobrkovića”, u Hali sportova „Ranko Žeravica“ na Novom Beogradu, koji organizuje Gradska organizacija penzionera Beograda, zahvalio je penzionerima na energiji koju pokazuju i obrazložio da podrška države nije samo u povećanju penzija, već i u paketima solidarne pomoći, besplatnom oporavku penzionera u banjama Srbije i kroz podršku sportsko-rekreativnih manifestacija penzionera.

Povećanje penzija nedavno je najavio i ministar finansija Siniša Mali.

On je kazao da će se o tome razgovarati u periodu od avgusta do oktobra, da će povećanja sigurno biti ali još nije precizirao o kojem  procentu se radi.

Penzije se usklađuju po modelu tzv. unapređene švajcarske formule koja kombinuje rast plata, cena i BDP-a.

 

 

 

 

 

4 komentara na vest “PENZIONERI, SAMO MALO STRPLJENJA Povećanje penzija biće osetno, kao što je bilo i januarsko”

  1. ajde bre…preterali ste svaku meru. realan život i cene SVEGA su jedno, a vaše povećanje ‘krajem godine’ je smešno…kiselo..buđavo!

    Odgovori

Ostavite komentar