ZA PENZIONERSKE KARTICE PRIJAVILO SE SKORO MILION Mali: Za sedam dana imaćemo veliki događaj

Prosečna penzija od 2024. biće 390 evra.

U Srbiji će od 1. januara naredne godine prosečna penzija biti 390 evra, izjavio je ministar finansija i potpredsednik Vlade Srbije Siniša Mali.

On je za RTS kazao da je država potpuno u dinamici da do kraja 2025. godine prosečna plata u Srbiji bude preko 1.000 evra, a prosečna penzija od 430 do 450 evra.

Mali je podsetio da je prosečna penzija pre 10 godina bila 204 evra.

Ministar je dodao i da penzionere u Srbiji već od 1. oktobra očekuje vanredno povećanje penzija od 5,5 odsto, da se od 1. januara naredne godine penzije povećavaju za još 14,8 odsto, a da ih krajem novembra ili početkom decembra očekuje i jednokratna pomoć od 20.000 dinara.

„Kada pogledate prošlu i ovu godinu, desilo se ono što se nikada u istoriji nije desilo. Neverovatnu smo stvar uspeli da uradimo, a pri tom smo sačuvali makroekonomsku stabilnost. Nama su ukupno penzije porasle i porašće zajedno sa ovim povećanjem 56,1 odsto samo za dve godine“, naglasio je Mali.

On je najavio i da penzionere u narednom periodu očekuju brojne pogodnosti uz penzionersku karticu, koje od 1. oktobra treba da zažive.

Prema njegovim rečima, do petka se za tu karticu prijavilo skoro 900.000 penzionera.

„Osim pokazivanja velikog poštovanja i zahvalnosti, želimo da im olakšamo treće doba. Za sedam dana ćemo imati i veliki događaj. Tada kreće primena penzionerske kartice. I na ovaj način pokazujemo koliko se država bori za naše najstarije građane i koliko želimo da im olakšamo treće doba“, kazao je Mali.

4 komentara na vest “ZA PENZIONERSKE KARTICE PRIJAVILO SE SKORO MILION Mali: Za sedam dana imaćemo veliki događaj”

  1. Prijavio sam se vec prvog dana 15. marta a od kartice nista i najverovatnije necu je ni dobiti do 1. oktobra a verovatno ni do kraja godine

    Odgovori
  2. Nazalost isto prijavila sam se prvi dan nikakvo obaveštenje nisam dobila a danas je prvi oktobar kao da stampaju avione a ne kartice od plastike

    Odgovori

Ostavite komentar