OVO JE NAJBOLJI NADEV ZA PUNJENE PAPRIKE Pogledajte u čemu je tajna tog fila

Kako se pravi najbolji nadev za punjene paprike?

Domaćice punjene paprike prave uglavnom po istom receptu, a mi vam sada predlažemo kako da napravite najbolji nadev za ovo jelo.

Punjene paprike su jedno od najprostijih jela za pripremu i mnogi ih vole.

Paprike se najčešće pune mlevenim mesom i pirinčem, ali možete da koristite i sir, povrće…

Ipak, ovo jelo može da bude još ukusnije ako nadev od mlevenog mesa napravite kako treba.

Obavezno u nadev za punjene paprike dodajte i paradajz jer će on ovo jelo učiniti još sočnijim.

Evo kako se pravi najbolji nadev:

U tiganj prvo sipajte malo ulja i dodajte 1 seckani luk i jednu rendanu šargarepu.

Pržite dok ne omekša, pa dodajte 4 čena mlevenog belog luka.

Dobijenu smesu sipajte u neku posudu.

U tiganj stavite 800 g mlevenog mesa i lepo promešajte.

Pržite par minuta, pa dodajte smesu od povrća i 1 seckani paradajz.

Dobijenom smesom napunite paprike koje ste prethodno očistili.

Ako želite da paprike budu još ukusnije kada ih poređate u šerpu prelijte sa malo vode, predlaže Stvar ukusa.

Zatim pomešajte 200 ml pavlake i 100 g paradajz pirea, pa sipajte u šerpu. Ako volite ljuto dodajte i neki pikantni začin.

 

 

Ostavite komentar