PONOSAN SAM NA VAS I ZAHVALAN Predsednik Vučić poručio penzionerima: Izveli ste zemlju na pravi put

Vučić: Penzije iduće godine 450 evra, od 2022. porasle 56 odsto.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odao je priznanje penzionerima, rekavši da su svojim odricanjem izveli zemlju na pravi put.

„Ponosan sam na vas i zahvalan sam vam“, kazao je Vučić.

On je podsetio i da država misli na penzionere, da im se odužuje, te da su penzije od 2022. godine do sada povećane za 56,1 odsto – više od inflacije.

„Od 2022. smo imali pet uvećanja penzija, prvo smo imali 5,5 odsto, pa devet odsto – vanredna indeksacija. Pa smo imali 12,1 odsto 1. januara ove godine. Zatim imamo 5,5 od 1. oktobra, biće primljene u novembru te penzije i 14,8 od 1. januara. Ukupno za dve godine 56,1 odsto. Ako nam saberete inflaciju ne za dve, nego tri godine, 12,5 odsto, 11,9 odsto i 4,9 odsto to je oko 32 odsto“, precizno je naveo Vučić gostujući na TV Prva.

On je dodao da će i tokom naredne godine biti uvećanja penzija, da će prosečna penzija biti oko 440-450 evra.

„Samo da vidite razliku u odnosu na ova dva broja 56, 1 odsto i 32 odsto. Želim da ljudi vide razliku, koliko penzija ide brže od inflacije. To je razlika u rastu životnog standarda naših penzionera. Ja sam ponosan i zahvalan našim penzionerima na ogromnoj podršci ne meni, već reformama i što su uvek bili uz svoju državu. Oni su izveli ovu zemlju na pravi put“, zaključio je predsednik.

On je još jednom pozvao penzionere da se prijavljuju za Penzionerske kartice jer će, kako je istakao, imati sve veće benefite od njih.

 

12 komentara na vest “PONOSAN SAM NA VAS I ZAHVALAN Predsednik Vučić poručio penzionerima: Izveli ste zemlju na pravi put”

  • Da li uopšte Prdsednik zna da u Srbiji ima i inostranih penzionera i u Srbiju uđe godišnje oko 800.000.000 €.Oni ne traže povećanje penzija,jer su ih zaradili u drugoj zemlji i ne dobijaju povećanje od te države,ali bi bilo pravedno i normalno da dobiju tu karticu za određene popuste jer popuste ne daje PIO,ni država/sem karata u avionskom i železničkom saobraćaju,a sumnjam da će čovjek od 70 i više godina da leti tako često/već privatne kompanije,a država će im progledati kroz prste za enormna povećanja artikala ili sa smanjenom težinom,a cena ostaje ista ili često i povećana.
   Stotine hiljada ima takvih penzionera i starijih koji nemaju penzije i vi ste ih Predsedniče jednom rečenicom izbrisali sa mogućnošću da imaju tu karticu.
   U mom komšiluku u Novom Sadu je bilo već godinu i više dana popust na ukupan račun;kasirka pita da li ste penzioner i ona umanji račun,kao i u laboratoriji “Eurolab”,gde se dobija popust bez vaše intervencije već dve godine.
   Ovaj Vaš potez je degradiranje nas,inostranih penzionera,i ne želim da upotrebim mnogo žešću reč,ali nisam toliko nekulturan,ali tvrdim da ćete izgubiti mnogo stalnih glasača jer je ovo što činite samo predizborna strategija,ali vrlo štetna i prljava.

   Odgovori
 1. Penzioneri su se zaista do sada pokazali kao dosledi u svom poverenju prema Vučiću i onome što on radi za Srbiju.

  Odgovori
  • Šta to radi osiromašio je sve neka udje u prodavnicu pa vidi cene ja znam bolje da računam od Predsednika i znam šta sam mogao da kupim pre 12.godina za 200.din.Sada to moram da platim 2000.din.Intlacija je 120.posto.

   Odgovori
   • ANONIMNI. je potpuno u pravu sa komentarom.Izgleda da mi živimo u nekoj drugoj državi,ne u istoj sa predsednikom.Računica mu ne valja.

    Odgovori
 2. Hvala Predsedniku na povećanje penzija, ali BiH vas zamolila da penzionerima sa malim primanjima bude bar 60% veća! Što znači ako prima 25000 h.rsd da bar dobiju loš 15000 h što znači 40000 h rad. Bilo BiH realno zar ne!!

  Odgovori

Ostavite komentar