STARICA IZNENADA OŽIVELA Spremali je za balsamovanje, a onda primetili da diše

Ovaj slučaj se dogodio u Nebraski.

Zaposleni u pogrebnom zavodu iz američke savezne države Nebraska otkrili su da je starica koju su spremali za balsamovanje živa, iako je dva sata ranije proglašena mrtvom.

Zaposleni su pokušali da reanimiraju 74-godišnju ženu, koja je nakon toga prebačena u bolnicu gde je umrla nekoliko sati kasnije.

Žena je živela u domu za stare, gde je pogrešno utvrđeno da je mrtva, prenosi AP.

Prema informacijama šerifa okruga Lankaster, žena iz Nebraske bila je na palijativnoj nezi u domu „The Mulberry“ u predgrađu Linkolna, pre nego što je proglašena mrtvom u ponedeljak ujutro.

„Radnici u pogrebnoj kući primetili su da još diše neposredno nakon što su je položili na sto za balsamovanje. Ne mogu ni da zamislim njihov šok“, kazao je zamenik šefa policije Ben Houkin.

Barem dva slična slučaja prijavljena su u pogrebnim zavodima u Njujorku i Ajovi u proteklih 18 meseci.

U prethodnim incidentima, žena je prošle godine prerano proglašena mrtvom u Njujorku, samo nekoliko dana nakon što je dom za negu u Ajovi kažnjen sa 10.000 dolara za istu grešku.

Džesika Kot, portparolka Nacionalne asocijacije direktora pogrebnih usluga, koja već gotovo dve decenije radi u pogrebnoj industriji, rekla je da do prošle godine nije čula za takve incidente.

Ostavite komentar