KAKO DA SE PIRINAČ NE LEPI ZA DNO ŠERPE Dodajte nekoliko kapi ove namirnice i biće lepši nego ikad

Ovaj sastojak je neophodan kako bi pirinač bio savršeno skuvan.

 

Uvek je korisno znati kuhinjske trikove koji će nam pomoći u kuvanju.

Evo jednog trika za laku pripremu pirinča, namirnice koja se baš često sprema.

Prilikom kuvanja pirinač često postaje lepljiv i previše mek, zbog čega ne može da zadrži teksturu.

Onda se lepi za dno posude u kojoj ga pripremamo.

Zato, za savršeno pripremljen pirinač, odnos vode i pirinča treba da bude tri prema jedan, što podrazumeva da na jednu šolju pirinča treba da sipate tri šolje vode.

Međutim, važno je znati i ovaj trik, šta treba dodati u tako izmerenu vodu za kuvanje.

Ovaj trik koriste mnoge domaćice a radi se samo o malo limunovog soka, svega  nekoliko kapi.

Kada to dodate u vodu prilikom kuvanja pirinča, on se neće lepiti i ostaće rastresit.

Iskoristite ovaj trik i bićete sigurno zadovoljni krajnjim rezultatom.

Ostavite komentar